Idéer til kreativ perle-leg med børnene

Det er både sundt og sjovt at være kreativ, og når du laver kreative lege med børnene, får du styrket båndet til dine børn, samtidig med at I har kvalitetstid sammen. Og så er det jo bare sjovt at udforske sin kreativitet, uanset hvor gammel man er. I denne lille artikel kommer vi med tre idéer til sjov kreativitet med børnene.

Leg med perler

Perler som legetøj er langt mere versatile, end man måske lige går og tror. De kan selvfølgelig bruges til perleplader, som stryges og bruges som alskens slags pynt. Her kan du enten bruge en skabelon, eller, hvis du virkelig vil udfordre din egen og ungernes forestillingsevne, kan I ”tegne frihånd” med perlerne. Det kan gøres ved f.eks. at tænke på et flot sted, I alle sammen har været (eller eventuelt bare det, I ser når I kigger ud af jeres vindue), og så alle sammen prøve at lægge jeres egen fortolkning af den udsigt eller oplevelse. Det vil helt sikkert give interessante resultater og lægge op til et par sjove samtaler – hvorfor valgte du lige de farver og det udsnit?

Udover de klassiske perleplader kan man, som du med al sandsynlighed er bekendt med, også købe perler til armbånd. Man kan få alle mulige farver, former, størrelser og udformninger, så du og børnene virkelig kan lege med rækkefølgen og udforske, hvilke farver, der passer bedst sammen mm. Og så er perlearmbånd- og halskæder altid en hyggelig og personlig gave til f.eks. bedsteforældre eller andre, som I har nær. Der kan også laves julepynt og alskens andet – her gælder klichéen med, at det kun er fantasien, der sætter grænser!

Men sørg helst for, at de nysgerrige børn ikke pludselig stopper perlerne op i næsen i stedet for snore eller perlepladser… Hvis de først kommer op i næsen, er de altså ualmindeligt bøvlede at få ud igen!