3 tips til mere overskud i hverdagen

Mange mennesker kender følelsen af at have en overbooket hverdag, men alligevel er ingen af dagens ærinder mulige at skære fra. Denne følelse kan i mange tilfælde være forårsaget af mangel på overblik og derigennem muligvis et mangel på overskud. To mangler, der kan gøre hverdagen næsten uoverskuelig, hvis den bare en smule tæt pakket. Nedenfor finder du 3 tips til at gøre din hverdag mere overskuelig.

Investér i en kalender

Det lyder måske lidt banalt, men en kalender kan virkelig være en sand life-saver, når det kommer til at få mere overskud i hverdagen. Dagene behøver ikke planlægges helt ned til minuttet, men bare det at have nedskrevet alle dagens gøremål og derigennem danne et overblik, kan simpelthen gøre en verden til forskel. Og det behøver heller ikke koste en sprællemand. En simpel spiralkalender har alle de egenskaber, som en hverdagskalender skal indeholde og fås ofte til under 100 kr.

Lav en madplan

Generelt set er planlægning en god måde at få mere overskud i hverdagen og planlægning af ugens måltider er heller ingen undtagelse. Det kan både spare dig tid i dagligvarebutikken, fordi du kan handle større ind af gangen og dermed færre gange i ugen, men derudover behøver du ikke brug tid på at finde på et aftensmåltid hver eneste dag. En madplan kan med fordel skrives på computer, printes ud og hænges på køleskabet, så hele familien kan følge med i planerne.

Pas på dig selv

Derudover er selvforkælelse og -fokus en essentiel del i at få mere overskud og energi i hverdagen. Hvis man bare bruger 15-30 minutter på lidt udstrækning eller yoga et par gange om ugen, vil mange hurtigt kunne mærke en forøget energi i hverdagen. Selvom det kan virke selvcentreret, må man altså ikke undervurdere vigtigheden af at give sig plads til at få et større overskud.