Børnefødselsdag – en sund temafest

Det kan være en udfordring at finde på nogle gode lege til børnenes fødselsdage. Måske kommer der 10-20 gæster, som alle skal have en god oplevelse. Prøv fx at finde et tema der passer til den alder, børnene har. Det kan være noget med sørøvere og pirater, med en klap for øjet, og en skattejagt er oplagt.

Der er stor kreativitet derude, som du kan trække på. Du kan nemt snuppe idéer fra nettet og dreje dem lidt, så de passer til jeres hjem og forhold som årstiden, antallet af gæster og alderen. Her kan du læse om erfaringer med temafester i forskellige aldre.

Det sunde kan godt fylde mere

Fødselsdagsbollerne kan godt være grove, og der kan godt være gulerod i. Pizzasnegle kan også laves i en sundere version, og det plejer at være et hit.

Det handler ikke kun om, hvad du serverer men også rækkefølgen. Start gerne med de lidt grovere boller som kan blive fulgt op med grøntsagsstave og frugtstykker. Så er børnene mætte, og de er optagede af at lege, og derfor er det ikke vigtigt med søde sager.

Undgå en klassisk fejl

Det er ikke en god idé at give børnene en slikpose med hjem, når de går. Det vil skabe potentielle konflikter i de andre hjem, hvor forældrene vil forsøge at få lidt aftensmad i børnene.

Sørg hellere for et flot og farverigt diplom fra skattejagten eller måske en badge med sherif-stjerne alt efter temaet. Det kan børnene gemme og de vil huske det i længere tid, end hvis de får en stor slikpose. Slikposen vil holde et par dage, og så har de glemt alt om det.

Hvis årstiden betyder, at I er mere inde, så kan du stadig tænke i fysisk aktivitet. Det kan være, I har et konsolspil, man kan danse til, eller I kan danse til videoer på nettet.