Drop rygningen for dine børns skyld

Drop rygningen

Det er ikke sundt at ryge, hvilket du dog næppe er i tvivl om. Det er nemlig de færreste rygere, der ikke er klar over, at det er usundt at ryge. 

På trods af, at en stor del af de personer, der ryger, er klar over, at det ikke er sundt, er der rigtig mange, der bliver ved med at ryge. Er du ikke villig til at stoppe med at ryge for din egen skyld, så bør du gøre det for dit barns skyld.

Det kan nemlig have negativ indvirkning på dit barn på flere punkter, hvis du ryger. Derfor rådes du naturligvis også til, at du stopper med at ryge, da det bestemt ikke er noget, der gør noget godt for dit barn.

Du udsætter dit barn for passiv rygning

En af de klare grunde til, at du bør stoppe med at ryge, hvis du er mor er, at du udsætter dit barn for passiv rygning. Selvom det er i mindre grad, er det stadig ikke sundt for dit barn at blive udsat for det.

Hvis du f.eks. ryger indenfor, kan det være meget usundt for dit barn, hvorfor det er vigtigt, at du afholder dig fra dette. Er du ikke villig til at stoppe med at ryge, bør du som minimum sørge for, at du ikke ryger i nærheden af dit barn.

Det vil sige, at du bør ryge udenfor, så dit barn ikke bliver udsat for den passive rygning. Det bedste for begge parter vil dog være, at du helt stopper med at ryge, hvorfor du rådes til dette.

Større risiko for, at barnet selv begynder

Der er op til flere undersøgelser, der har vist, at der er større risiko for, at et barn begynder at ryge, hvis en eller begge forældre ryger. Det bør derfor også være incitament til at droppe rygningen.

Som mor til et barn, ser du sandsynligvis gerne, at det ikke begynder at ryge. Derfor bør du også forsøge at afskærme dit barn fra det, hvilket du bedst kan gøre ved selv at undlade at stoppe med at ryge.

Det er naturligvis ikke noget, der kan garantere, at dit barn ikke begynder at ryge i fremtiden, men der er dog markant mindre risiko for, at det kommer til at ske, hvis barnet ikke er blevet udsat for, at en eller begge forældre er rygere.

Hvordan kan man bedst stoppe med at ryge?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det ikke er let at stoppe med at ryge. Hvis det er noget, du har et ønske om, er det derfor en god idé, at du finder og bruger en form for rygestopmiddel. Det kan f.eks. være en e-cigaret, som er blevet et meget populært valgt.

En af grundene til, at det er et populært valg er, at de giver en følelse af, at man ryger, og at man kan trappe ned på sit nikotinindtag, da e-væske kan fås med forskelligt nikotinindhold, hvilket kan ses her. Derfor er e-cigaretter naturligvis værd at overveje som rygestopmiddel.