Elsk og omfavn din alder

Mange kan have svært ved at forene sig med deres egen alder, og føler sig enten yngre eller ældre end de egentlig er. Ofte hører man udtrykket ”alder er blot et tal”. Men der er ikke nogen hemmelighed, at i kraft med alderen stiger, så sker der nogle ændringer.

Er overskuddet væk?

Når man rammer overgangsalderen, så kan nogle symptomer forekomme. Dette kan fx være søvnløse nætter og hedeture, som kan gå udover overskuddet i dagligdagen. Heldigvis findes der en række af forskellige kosttilskud til overgangsalderen, som kan lette på symptomerne.

Husk dog at kosttilskud til overgangsalderen skal ses som et supplement til en sund og varieret kost. Husk en masse grøntsager og frugt, som ligeledes vil give mere overskud. Brug også gerne tid på ting, som du holder af. Dette kan fx være en spændende motionsform, gåture i naturen eller bruge tid sammen med familie og venner. Hvis man bruger tid på noget, som man holder af – så vil overskuddet med stor sandsynlighed også stige helt automatisk.

Det er aldrig for sent
Når man er nået de 50 år eller ældre, så tænker mange mennesker, at der ikke kan ske alt for store forandringer i livet. Men husk på, at det aldrig er for sent at tage en ny uddannelse eller skifte job. Livet står ikke stille, blot fordi man er nået en bestemt alder.

Engagere dig også gerne i meningsfulde aktiviteter, som gør noget godt for din krop og dit sind. Vær aktiv både mentalt og fysisk, og udfordr hele tiden dig selv. Husk desuden at sætte dig nogle mål undervejs, så du føler, at du rykker dig. Dette kan både være kortsigtede og de langsigtede mål. Dette kan fx være en bucketliste, hvor man nedskriver alle de ting, som man ønsker gennem livet. Omfavn livet på bedste vis.