Er der kommet en hund til familien?

Familieforøgelse kan forekomme i mange omfang, deriblandt ved adoptering af det lille firbenede dyr, der er kendt som menneskets bedste ven. I den forbindelse er der måske en række udfordringer eller vanskeligheder ved at få hunden velintegreret til familiens livsstil. Her er der derfor nogle tips til dig med en ny hund.

Foderet til din lille ven

Det kan være vigtigt at finde det helt rette foder til dit dyr. Det kan måske være svært at finde ud af, hvad din hun foretrækker, men prøv eventuelt forskellige mærker og typer af foder og bemærk, hvorledes din hund reagerer. Derudover kan det være fordelagtigt at tage højde for eventuelle specielle hensyn du skal tage til netop din hund og dens foder. Har du eksempelvis en steriliseret hund, kan det være værd at overveje om hundefoder til steriliserede, kastrerede og neutraliserede hunde, kunne være fordelagtig for den og dens behov. Måske viser det sig, at det er lidt variation, der virker som den bedste løsning for din hund.

Opdragelsen i starten er essentiel for resten af levetiden

Det er essentielt for jer med en hundehvalp at få den opdraget fra start af. I den periode vil den i højere grad være mere modtagelig og samtidig vil arbejdet med hunden blive lettere som den bliver ældre og derpå kommer længere i opdragelsesprocessen. I begyndelsen kan det være et omstændigt arbejde. I den sammenhæng kan det eventuelt være givende at sterilisere hunden eller lignende, hvormed man da skal være opmærksom på om hundefoder til steriliserede, kastrerede og neutraliserede hunde skal have sin indtræden som hundens primære diæt. Hundefoder til steriliserede, kastrerede og neutraliserede hunde vil dog som udgangspunkt være tilegnet netop den hund, der har fået et sådant regulerende indgreb. Hundefoder til steriliserede hunde er nemlig skræddersyet, så foderet tager højde for de ændringer i anatomien og hundens fysiologiske og biologiske forhold.