Find den rigtige cykel for dig

Er cyklen blevet for lille eller bare nedsligt efter mange års tjeneste? Der kan være flere grunden til at tiden kalder på ny cykel, men lige meget hvad årsagen er, handler det om at finde den størrelse, model og type som passer til ens behov. Det kan virke som en jungle at finde den rigtige cykel for én, men med lette tips at forholde sig til i processen, kan man indsnævre markedet.

Typen er vigtig

Første step i udvælgelsesprocessen af den rigtige cykel vil for mange være forholdsvis ligetil, da det handler om, hvilket formål cyklen skal bruges til. Er formålet at skulle fragte barnet til og fra skole, bruges på landevejene, når der skal køres stærkt eller en tur i skoven af mountainbikesporene. Denne side har både racercykler, elcykler, ladcykler og udstyr, hvor man kan finde den model til ens eget behov.

Opmærksom på størrelsen

Når typen er fundet, er det dertil også vigtigt at finde den rette størrelse, hvilket måles i forhold til vedkommende som skal have cyklens højde. Hvis det er en cykel til børn man leder efter, kan de oftest justeres løbende for at cyklen følges med når barnet vokser. Den rette størrelse gør det nemmere at cykle og mere sikkert. Det plejer at hedde sig, at man lige skal kunne nå jorden med det forreste af foden for at den passer.

Cyklens udstyr

En anden ting som kan spille en rolle for nogen mens være meget overflødig for andre, er antal gear cyklen har. Mange har ofte mellem 3-7 gear, hvilket burde være nok til normalt hverdagsbrug, men ellers findes der også cykler med højere. Dertil skal man overveje om det skal være indvendige eller udvendige gear, hvor indvendige klart er nemmest at vedligeholde. Mens ved udvendige gear er det nødvendig at vedligeholde og rengøre, men ligeledes også en mere velkørende cykel.