Hvad skal vi lave nu, mor?

Synes du også, det kan være svært at finde på nye aktiviteter, som dit barn og dig kan lave sammen, midt i hverdagens trummerum? Alle har hver sin dagsorden, men en ting er sikkert: Du er ikke alene. Mennesker er vanedyr, og det er alt for let at finde sig til rette i det vante. Det gør sig sikkert også gældende for dit barn. Men af og til, kan det nu være dejligt at indføre nogle nye idéer, så man ikke når at blive træt af det, man plejer at lave. Jo flere forskellige lege, spil og sjov, man har i ærmet, jo mindre er chancen for, at maden brænder på.

Magisk magnetisme

Maden kan bogstavelig talt brænde på i forsøget på at forstå barnets behov, når de pludselig ændrer sig fra den ene dag til den anden. Men her kunne Magna tiles måske være limen, der kan få hverdagen til at hænge sammen. Legetøj, der kan samles og skilles ad igen og igen, er nemlig en god beskæftigelse for et barn, der har brug for at lave noget, uden at skulle koncentrere sig alt for meget ovenpå en lang dag. De små brikker kan samtidig styrke barnets motoriske evner, uden der går for meget træning i den. Desuden, kan magnetiske byggeklodser være svære at få væk, fordi de på en eller anden måde, altid finder hinanden igen.

Fantasiens tiltrækningskraft

Sådan skal du også tænke, når I sidder der, og har svært ved at nå hinanden. Nogle dage kan være hårde at komme igennem, og andre er en lang leg. Men det kan være rart at have noget i kassen, man kan tage frem, som kommer med sin egen udfordring og modstand til dit barn, og som udfordre fantasien lidt mere, end din gennemstegte tirsdagshjerne. Mon ikke, I begge ender med at blive draget af magneternes kraft?