Hvorfor er ridning en god sport?

Det er ikke alle børn der er lige fascineret af at gå til sport. Det er selvfølgelig at foretrække, for motion er godt i alle aldre. Som forældre har man et ansvar for, at ens børn får sig rørt, og specielt i en tid, hvor teknologien hurtigt optager det meste af vores hverdag hvis vi tillader det.

Dyr er en rigtig god måde, at motiverer børn til at komme ud og få sig rørt. De fleste børn er glade for dyr, og det er næsten lige meget hvilket dyr, så skal barnet nok finde interesse. Det mest oplagte vil være en hest, som man altså kan dyrke en decideret sport på. Ridning giver rigtig god motion, og så skaber man et forhold til hesten, som giver børn en meget vigtig egenskab fra en helt ung alder.

Vil du eje eller leje hesten?

Hvis du har en pige som ikke føler sig tilpas i andre sportsgrene, så kan det være at en hest kan hjælp på det. Med det sagt, så betyder det ikke, at man ikke kan gå til ridning som dreng, men det er dog typisk en pige sportsgren.
At gå til ridning kan være dyrt, og det er specielt dyrt hvis man skal have sin egen hest. Det er dog på ingen måde et must, da man kan leje sig ind de fleste steder. På den måde fungerer det ligesom alle andre sportsgrene, hvor man typisk har det sædvanlige gear selv, og så betaler man et kontingent.
Hvis man derimod ønsker at købe sin egen hest, så hav i mente at der er mange løbende omkostninger. Herunder foder, udstyr, staldomkostninger, og eventuelle sygdomsforløb. Hestens fordøjelse er typisk ret god, men alle heste går igennem periode med problemer med maven – specielt i skiftende vejrforhold. Læs mere på urtefarm, hvis du mangler tilskud til din hest.

Ridning er mere end bare motion

Som nævnt tidligere, så giver ridning mere til et barn, end blot motion. Hvis man i en tidlig alder lærer ens børn at tage ansvar overfor et andet levende væsen, så sørger giver man faktisk barnet en rigtig god egenskab, som med sikkerhed vil give sig til kende resten af livet.
Når man går til ridning, er der nemlig mere end bare motion involveret – der er nemlig ansvar overfor både hesten, men også alting omkring hesten. Klargøring af hesten er blot en af disse ting, og man kunne nævne meget mere. Man bruger mange timer i stalden bare på at gøre rent og pleje hesten, og dette giver en dannelse som barn.