Mors dag, fars dag og valentinsdag? Sådan klarer du de særlige mærkedage

Mange danskere fejrer hvert år de moderne højtider såsom mors dag, fars dag, valentinsdag og halloween. Men disse dejlige dage er faktisk relativt nye traditioner i Danmark, og flere af begivenhederne er i høj grad nogle, vi har overtaget fra eksempelvis den amerikanske filmverden. Her ser vi nemlig ofte storslåede fejringer, hvor der er skruet helt op for romantikken, kærligheden og festlighederne.

Eftersom de særlige mærkedage oprindelig set ikke er danske traditioner, kan det være en smule svært at gennemskue, hvordan man markerer højtiderne – og ikke mindst hvad dine kære forventer af dig. Man vil nødig skuffe sin udkårne med en lidt for afslappet valentinsgave, ligesom man bestemt ikke ønsker at glemme at ære sin mor på den årlige mors dag.

Her får du gode råd til at markere de forskellige mærkedage, så du er sikker på, at du formår at vise din store kærlighed til dine kære – og hvem ved, måske vil dine store gestusser resultere i, at du kan få lidt igen, når turen kommer til din mærkedag?

Kærlighed på afstand

Selvom du måske ikke bor tæt på dine kære, har du stadig gode muligheder for på kreativ og kærlig vis at vise, at du tænker på dem på denne særlige dag. Ved at sende en ballon kan du være sikker på, at din gestus bliver husket længe – de holder nemlig i op til fem uger. Du kan selvfølgelig vælge at sende den lidt uopfindsomme og upersonlige buket blomster, men vælger du at udtrykke dig på en lidt mere festlig og farverig manér ved at sende en af de fine, svævende hilsner, vil det helt sikkert ikke på i glemmebogen.

Overraskelser fryder

Grundessensen i de fleste af disse særlige mærkedage er selvfølgelig at udtrykke, hvor meget du værdsætter at have den konkrete person i dit liv. Det kan du gøre på mange forskellige faconer – nogle mere udspekulerede end andre.

Hvis du vil være sikker på, at din kære virkelig føler sig husket, kan du planlægge små overraskelser, der følger personen hele dagen. Overræk en blomst ved morgenbordet, placér lidt af personens yndlingsslik i bilen, og spil personens foretrukne plade under middagen. De små gestusser tæller også – især hvis der er mange af dem.

Hvem, hvad og hvornår?

Du er forhåbentlig blevet inspireret til at udtrykke din kærlighed på forskellige kreative og overraskende måder til næste mærkedag. Nu er det bare vigtigt, at du ikke glemmer selve dagen.
Her får du en oversigt over de forskellige dage, så kan de skrives direkte i kalenderen:

  • Mors dag afholdes i Danmark den anden søndag i maj.
  • Fars dag afholdes i Danmark den 5. juni, på grundlovsdag.
  • Valentinsdag afholdes i det meste af verden d. 14. februar.