Nybagt forælder? Her er rådene til at vælge det rette bæreredskab

Som nybagt forælder vil du sandsynligvis gerne både tilbringe tiden tæt med dit barn, men også kunne bevæge dig nemt og enkelt omkring til diverse gøremål. I den situation er en vikle- eller bæresele helt essentiel. Der findes dog mange på området, og det kan gøre det svært at navigere i. Her finder du en guide til, hvordan du vælger den rette vikle til og dit barn.

Overvej disse typer bæreredskaber

Skal du købe en bæresele eller en vikle, kan det være fint at spore sig selv ind på, hvad der kan være relevant at overveje. Tænk gerne praktisk og overvej, hvordan dine rutiner og dit liv typisk udspiller sig.

  • Vil du gerne have en nem løsning, der hurtigt kan tages på, så du kan være i gang og på farten, kan du overveje en strækvikle. Denne er god til nyfødte og er one-size, så den passer til alle, da materialet er stretchy.

  • En bæresele er ligeledes god til dig, der ikke har så meget tid. Her støttes både du og din baby godt og ergonomisk, uden du selv behøver stå og binde. Bæreselen kan indstilles på diverse måder, så den passer til forælder og barn.

  • En fastvikle er oplagt, da den virkelig kan bindes, så den støtter dig og dit barn – om du vil bære det på mave, ryg eller ved hoften. Det kræver dog god tid og tålmodighed, og er derfor ikke for alle.

  • Ringslyngen minder om en fastvikle, men er med ringene lettere at binde.

Søg mere inspiration online

Har du fået en bedre idé om, hvad du skal gå efter, eller vil du gerne søge yderlige inspiration i typen af vikler og bæreseler, kan du besøge https://www.vikleliv.dk/collections/fastvikler. Her finder du et væld af forskellige vikler, der kan bindes om forælder og barn for tæt nærkontakt og alsidighed i jeres bevægelser.