På ferie med dine, mine og vores børn

familie_ferie

De fleste af os elsker at tage på ferie. Det er jo ren afslappelse eller eventyr, eller hvad man nu er til. Måske lidt af det hele. Men det kan hurtigt blive lidt af et puslespil, når børnene skal med og det skal arrangeres med andre. Skilsmissebørn sidder desværre alt for ofte i klemme mellem deres forældre, og det går ud over deres glæde ved ferien.

Få styr på jeres aftaler i god tid

Det vigtigste er, at du og din ekspartner allerede i god tid før ferien starter har planlagt, hvordan ferien fordeles, og hvor længe I hver især har børnene hos jer. Forhåbentlig kommunikerer I stadigvis godt nok til at finde ud af det sammen. Er det ikke tilfældet, så er det muligt at søge om hjælp til at få arrangeret ferieplanerne med ekspartneren på en fair måde. Det allervigtigste er, at I ikke sætter jeres børn i en situation, hvor det føler de skal vælge imellem jer og vil føle sig skyldig overfor den, der bliver valgt fra.

Når planerne er lagt, så er det også vigtigt at I overholder jeres aftaler med hinanden. Det er ikke fair at ændre planerne, så det går ud over den andens tid. Heller ikke selv om du fik det sommerhus eller den camper til en god pris. Med mindre I kommunikerer godt, kan få det aftalt med hinanden på fornuftig vis og at børnene ikke bliver kastet rundt, så holder I jer til aftalerne og sikrer den stabilitet børnene har brug for.

lang_ferie

Hold fokus på, hvad der er bedst for børnene

Selv om det for dig måske lyder fantastisk at få lov til at have flere uger i streg med børnene, og måske endda også at få flere ugers ferie, hvor I ikke er så mange, så er det ikke altid det samme for børnene. Tværtimod kan det for nogle børn være en rigtig stressende tid, hvor de er længe væk fra hverdagens rutiner og deres venner. Skilsmissebørn kommer kun endnu mere i klemme, når de skal være længe væk fra en forælder de normalt er hos det meste af tiden.

Derfor er det dit ansvar at sørge for at dit barn ikke oplever mere stress end højest nødvendigt. Helt små børn mellem et og tre, kan ikke overskue at være væk fra den forælder de bor hos normalt i mere end en enkelt nat eller to. Heller ikke selv om det er ferie. Her skal ferien helst ligne hverdagen rimelig meget for at barnet ikke bliver ked af det eller stresset.

Når barnet bliver lidt ældre, mellem 3 og 6 år, kan I begynde at snakke om lidt længere ferier. Men husk at dit barn stadig er meget lille og har svært ved selv at overskue, hvor lang tid det er, når I taler om det. De fleste småbørn oplever i sidste ende to uger som alt for lang tid. Vær fleksible og fornuftige på jeres børns vegne, og se frem til den tid, hvor de bliver store nok til at komme med på rigtig ferie.