Sådan får man tid til tandlægebesøg som familiemor

Silkeborg tandlæge

Som familiemor har man ofte nok at se til i hverdagen. Derfor er det ikke altid nemt at finde tid til sine egne ting. Det gælder også det at finde tid til at tage en tur til tandlægen.

Føler du, at du har svært ved at finde tiden til at få lavet et eftersyn af dine tænder, ender du sandsynligvis med at udskyde det. Det er ikke en god idé, da det er vigtigt, at du får en tandlæge til at se på bisserne i ny og næ.

Har du brug for en smule inspiration til, hvordan du skal sikre, at du får tid til at tage til tandlæge, skal du blot læse med herunder. Her får du nemlig en række gode tips, der kan hjælpe dig i denne forbindelse.

Vælg tandlæge tæt på hjemmet

Det er naturligvis en god idé at vælge en tandlæge, der er tæt på din bopæl. Ved at gøre dette, er du nemlig sikker på, at du ikke skal bruge lang tid på transport, hvilket vil spare på den samlede tid, der skal bruges.

Uanset hvor du bor, bør du kunne finde en tandlæge, der ikke langt fra dig, uden at gå på kompromis med dine andre krav. Skal du f.eks. finde en Silkeborg tandlæge, bør du sagtens kunne finde én, du ikke har langt til.

Skal du bruge blot 20 minutter på at køre til tandlægen, kan det nemt blive en time i alt, da du også skal bruge tid på at finde parkering, gå fra bilen til tandlæge mv. Denne tid kan du dog nemt spare.

Find en tandlæge med udvidede åbningstider

Der er stor forskel på, hvornår de mange tandlæger har åbent. Hvis du har svært ved at nå det i løbet af dagen, kan du forsøge at finde en tandlæge, der sommetider har lidt længere åbent.

Det er langt fra alle tandlæger, der har denne mulighed, men der findes dog enkelte tandlæger, der ikke har noget imod at holde åbent i weekender eller aftener, så alle har mulighed for at komme forbi.

Er det vigtigt for dig, at din tid ikke er i løbet af dagen, fordi du skal være på arbejde, passe børn e.l., kan du forsøge at forhøre dig om, hvad den tidligste eller seneste tid er hos din tandlæge.

Sæt tid af til det

Selv i tilfælde af, at du har en meget travl og presset hverdag, bør du kunne finde lidt tid til at komme afsted til tandlæge. Det er trods alt dine tænder, der er tale om – og dem har du kun ét sæt af.

Hvis du gerne vil undgå, at du får en tid midt på dagen, kan du – som angivet herover – forsøge at sige til din tandlæge, at du gerne vil have en tid, der ligger enten tidligt eller sent på dagen.

Under alle omstændigheder er det dog vigtigt, at du ikke blot udskyder det gang på gang. I værste fald kan det ende med, at der f.eks. er huller i dine tænder, der bliver opdaget alt for sent.