Sådan finder du en personlig advokat

Ikke alle mennesker har en advokat tilknyttet, enten personligt eller som familie. Det er primært mennesker der har større formuer, samt virksomheder og andre investeringer. Det kan være en stor fordel at have en fast advokat man kan kontakte hvis man får brug for det. Det kan for eksempel være i forbindelse med straffesager, skilsmisser, bodeling ved dødsfald, samt arv og lign. Nu kan det godt være at der er nogen der tænker ”hvorfor ikke bare vente og hyre en advokat hvis man får brug for en?”. Det er legitimt spørgsmål som giver god mening. Grunden til at det er godt at have en advokat på hånden før man får brug for vedkommende, er blandt andet at man på den måde er forberedt, og ikke skal til at spilde tid på at finde en advokat som kan repræsentere en og føre ens sag. I denne artikel giver vi dig derfor et par gode og velmente råd, til hvordan du, som privatperson, finder en advokat der kan repræsentere dig.

Søg en advokat i dit netværk

Det er som sagt ikke alle mennesker der har en advokat tilknyttet, så det er ikke sikkert at du kender nogen der kan anbefale deres advokat til dig. Derimod er der en bedre chance for, at du kender nogen som på et eller andet tidspunkt har haft brug for en advokat, og har haft en god oplevelse med vedkommende, som de gerne vil dele med dig, ligesom de vil anbefale den specifikke advokat. Der er dog ingen grund til at fortvivle, hvis det skulle forholde sig sådan at du ikke kender nogen, der kan anbefale en advokat. Der findes nemlig også andre metoder til at finde en god advokat til at repræsentere sig.

Søg efter en advokat på nettet

Har du ikke kunnet finde en advokat i dit netværk, så fat mod. Ved at bruge internettet kan du hurtigt finde de forskellige advokater i din by eller i dit område. Det kræver kun at du gå på internettet, klikker dig ind på Google og skriver ”privat advokat” eller ”privat advokat specialer” hvis du skal bruge en specialiseret advokat. Herefter kontakter du alle de advokater, som du mener virker lovende, og beder dem om at give dig et estimat på, hvor de vil koste dig i forhold til en konkret sag, samt fortæller lidt om deres erfaring og hvorfor du skal vælge netop dem.