Sådan laver du den perfekte pusleplads

Når i får en lille, vil i med garanti komme til at bruge mange timer ved puslepladsen. Derfor er det et af de steder, hvor i bør gøre en indsats for at pusletiden bliver hyggelig både for dig og dit barn. Men hvordan skaber man den perfekte pusleplads? Hvad skal man have ved puslepladsen? Og hvad er det rigtige at købe?

Ved en pusleplads er det vigtigt at skabe et roligt miljø, så barnet ikke bliver overstimuleret. Samtidig er det også vigtigt at skabe en pusleplads hvor barnet føler sig underholdt, mens i får skiftet bleen. På den måde mindsker du utilfredshed og stressede situationer. Du finder de lækreste produkter til pusle og pleje, på https://littlehappy.dk/Pusle-&-Pleje.

Det skal du bruge til puslepladsen

Der er mange ting der er vigtige, for at skabe den optimale pusleplads. Der er også mange ting at overveje, og mange ting at tage højde for. Det er vigtigt at puslepladsen er komfortabel og praktisk, samtidig med at puslepladsen er funktionel og passer til jeres families behov. Sidst skal puslepladsen også både være rolig og sjov for barnet. Der er nogle ting der er vigtigere end andre på puslepladsen, og når du først har de vigtigste ting på plads, kan du tilføje lige netop de ting, som du synes passer til puslepladsen og de ting, der passer til jeres behov. Det her skal du bruge til puslepladsen:

Puslepude – Når først i har købt en puslepude, så har i ikke brug for ret meget mere, for at kunne skifte jeres barn. Der er mange puslepuder at vælge imellem, vælg gerne en pude, som i synes er flot, i skal se på den i mange år. Dernæst er det smart at vælge en puslepude der nemt kan tørres af, eller hvor betrækket kan tages af og kommes i vaskemaskinen. For at øge barnets sikkerhed, bør i vælge en puslepude med høje kanter, så barnet ikke kan trille ud.

Puslebord – Når i skal finde det perfekt puslebord, skal i først og fremmest overveje hvad i har plads til. Har i ikke en plads i hjemmet, der allerede kan bruges som pusleplads, så skal i ud og finde et puslebord. Hvis i bor småt, kan i med fordel vælge et væghængt puslebord som ikke fylder så meget. Er dette ikke tilfældet, er det smart at vælge et puslebord med god opbevaringsplads, så i har alt hvad i skal bruge lige ved hånden.

Uro – Børn bliver let utålmodige, det er derfor en god idé at have noget ved puslepladsen, der kan underholde barnet. Vælg en sjov og farverig uro, der kan underholde barnet, mens i tager jer af bleskiftet. Når barnet er nyfødt er det dog bedst at vælge en uro, der er mere rolig i udtrykket, så barnet ikke overstimuleres under bleskiftet.

Opbevaring – For at gøre pusletiden mest effektivt, er det en god idé at have alt hvad du skal bruge, lige indenfor rækkevidde. Det er samtidig også rart, hvis alt ved puslepladsen er organiseret, så du ikke skal stå og lede efter tingene. For at få styr på alle småtingene ved puslepladsen, kan du bruge de populære foldekasser i plastik. Kasserne giver et flot grafisk udtryk, samtidig med du nemt kan se hvad der er i kasserne. Foldekasserne er gode til at opbevare barnets forskellige cremer, eller vaskeklude og stofbleer.

Sådan gør du pusletid hyggeligt

Puslepladsen er ikke kun til at skifte ble ved, puslepladsen er også der, hvor du har mulighed for at have kvalitetstid med dit barn. De fleste børn er ikke vilde med at blive skiftet, og det kan hurtigt blive en stressende oplevelse for både dig og dit barn. Du kan gøre pusletiden mere rolig, ved stille og roligt at tage tøjet af barnet. Hvis der er koldt i rummet kan du lægge en stofble over maven på dit barn, så han eller hun ikke fryser. Sørg for at tale roligt til dit barn, og hav gerne et spejl hængende som barnet kan kigge ind i eller en uro som dit barn kan ligge og studere, mens i får skiftet bleen. Når dit barn har vokset sig større, og er blevet en livlig lille tumling, kan du med fordel spørge barnet om hjælp til de små opgaver under bleskiftet, så barnet føler sig underholdt.