Sådan ser det moderne køkken ud

Et køkken er et samlepunkt hos mange danske familier. Det moderne køkken er selvfølgelig et køkken alrum, og det er her familien både samles omkring morgen- og aftensbordet. Et moderne køkken, som hele familien kan lide, er derfor værd at stræbe efter. Herunder kan du læse mere om hvordan det moderne skandinaviske køkken ser ud.

 

Der skal være nok af plads

I et køkken bør der først og fremmest være nok af plads. Den letteste måde at skabe mere plads på, det er ved at have et køkken alrum. Men hvis man bor i lejlighed eksempelvis, så kan man også skabe plads på en anden måde. Det er nemlig vigtigt at have nok af skabsplads, for på den måde fylder din blender, toaster osv. ikke unødvendigt på dit køkkenbord.

 

Rustik design – pyntet med personlighed

Et kendetegn for det skandinaviske køkken nu til dags, det er at køkkenet har et rustikt design. Man ser f.eks. ofte, at køkkengulvet er belagt med beton, hvilket strækker sig hele vejen ud til spisestuen. Herudover så ser vi generelt, at de rå materialer hyppigt bliver brugt, f.eks. med en kombination af træelementer, hvilket giver køkkenet en naturlig og dejlig varme.

 

Det er også vigtigt at sætte et personligt præg i køkkenet, sådan at rummet ikke bliver for koldt i sin fremtoning. Det er derfor en fantastisk idé at invitere naturen indenfor. Det kan man gøre på mange måder, men det er både praktisk og nydeligt at have en stor basilikum plante til at stå i vindueskarmen. Men pas på om vinteren, for lufter du for meget ud, så dør planten på grund af kulden. Husk derfor at flytte planten et varmere sted hen, når du har tænkt dig at lufte ud i køkkenet.

 

Afhængig af årstiden, så kan du også f.eks. pynte køkkenet med mos fra en nærtliggende skov. Mos har et fint sammenspil med de rå materialer, og mos er især hyggeligt til jul.

 

En espressomaskine til de travle morgener

Den moderne kernefamilie har travlt, især om morgenen inden man skal ud ad døren. Et moderne statement, som man finder i mange moderne køkkener, er derfor en espressomaskine. Espressomaskinen står som regel i hjørnet på køkkenbordet, og giver hele familien en fantastisk start på dagen. Espressomaskinen kan fås i mange forskellige prisklasser, men vigtigst af alt, er at alle maskiner nu til dags ikke bruger mere end 2 minutter på at lave din morgenkaffe.

 

Du kan finde en espressomaskine test her, og vurdere hvilken maskine der passer bedst hjemme hos jer.