Sådan taber du dig i overgangsalderen

dame

Det er ikke nogen hemmelighed, at der i dag skyller en bølge ind over os. Og for en gang skyld er der tale om en bølge, som der er flere af os, der bør hoppe med på. Det er nemlig en bølge af sundhed og med sig tager den masser af sunde vaner – for eksempel når det kommer til regelmæssig motion og sund kost.

Især flere kvinder, der når den famøse overgangsalder, finder denne bølge interessant. I netop denne alder er der nemlig flere, der oplever, at de får lettere ved at tage på.

Det kan være svært at tabe sig i overgangsalderen

Er det noget, som du kan nikke genkendende til? Så kan det være, at du gerne vil forsøge at leve en smule sundere og på den måde smide lidt af de kilo, som du efterhånden har taget på. Det kan dog til tider være en sej kamp.

Når man kommer i overgangsalderen, er der nemlig mange ting i kroppen, der ændrer sig både i forhold til det hormonelle, men også i forhold til ens stofskifte. Det betyder, at det kan være sværere at tabe sig, samtidig med at det bliver meget lettere at tage på.

vægt

Det er en naturlig proces at gå igennem

Heldigvis er det noget, der findes en løsning på. Du skal bare tage et kig online. Her får du nemlig en langt større viden om, hvorfor det er, at du i overgangsalderen begynder at tage på, og det vil give dig en bedre forståelse for, at det er en helt naturlig proces, du gennemgår.

Det kan måske også hjælpe dig med at slutte fred med dig selv og din krop, så du ikke føler skam over de ekstra kilo, som du tager på.

Men du kan også gøre mere end det.

Derfor tager du lettere på i overgangsalderen

Det handler nemlig også om, at du skal have en generel viden, når det kommer til de kalorier, som du indtager. Her er det nemlig ikke helt lige meget, hvordan du tilrettelægger din kost – og det især ikke, når din krop reagerer anderledes, end du er vant til.

Derfor bør du være mere påpasselig med, hvad du putter ind i munden og dermed også skifte mere fedt og sukker ud med grønt og vitaminer. Det er generelt altid en god idé, men som kvinde i overgangsalderen kan det have betydning for de ekstra kilo, der ellers ville komme på kroppen og være svære at smide igen.

Hold dig i gang og sæt skub i forbrændingen

Derudover bør du altid holde dig godt i gang. Det vil sige, at du bør træne regelmæssigt eller i hvert fald som et minimum få pulsen i vejret et par gange om ugen. På den måde er du med til at smide nogle af de kalorier, som du indtager, og du sørger også for at sætte skub i den forbrænding, der måske er begyndt at gå lidt mere sløvt.