Sådan får du dine børn i gang med mere bevægelse

Har du problemer med at få dine børn til at være mere fysisk aktive? Det er ikke altid nemt, når først de er fanget af en skærm el.lign. Dog handler det ofte om bare at tænke lidt kreativt, for så opdager dine børn, at bevægelse og motion faktisk er sjovt.

Dyrk motion med dine børn og sæt en timer

Det er først og fremmest en god idé at gøre motion og bevægelse til en fælles aktivitet derhjemme. Hvis du gør det til en fast del af jeres ugentlige rutiner, så bliver det også mere naturligt for dine børn. Det handler ofte om, at de bare skal vænne sig til det.

Bevægelse og motion er mange ting, så det er både en gåtur, en tur på en legeplads, en løbetur, en tur ned på en fodboldbane, gymnastik i jeres stue m.m. Hvis du sørger for at variere lidt i de aktiviteter, du vælger, så bliver det sjovere for dine børn.

Hvis du alligevel har svært ved at få dine børn med til det, så er det en god idé at sætte en time timer. Hvis du sætter en timer, er det nemlig lettere for dine børn at følge med i, hvor lang tid der er bevægelse. Hvis du bare siger én time, så er det ikke sikkert, at de har nogen idé om, hvor meget det er.

Foreslå en sjov sportsgren

Hvis dine børn finder en sportsgren, der er lige noget for dem, bliver bevægelse og motion rigtig nemt. Det gode ved sport er nemlig, at det er sjovt samtidig med, at det er god motion. Dine børn bemærker ikke på samme måde, at de dyrker motion, når de er i gang med en sport, de synes er sjov. Det handler bare om at finde den rette sport.