Sådan fremmer du dit barns læselyst

Det er afgørende for dit barns udvikling, at det lærer at læse. I de små klasser i folkeskolen, bruges der mange timer og ressourcer på, at dit barn lærer at læse. Det er først og fremmest vigtigt i dansktimerne. Men en solid læseegenskab kommer også dit barn til gode i mange af de andre fag – eksempelvis historie, samfundsfag, engelsk, biologi og så videre. Når dit barn bliver større, og skal til at gå i gymnasiet, bliver det hele bare meget lettere, hvis dit barn har styr på det med at læse.

Men det er langt fra altid, at et barn har lyst til at læse i sin fritid. Der er oftest 1000 andre ting, som det hellere vil. Og du skal selvfølgelig heller ikke tvinge dit barn til at læse i fritiden, hvis det ikke har lyst. Men du kan til gengæld gøre det til en spændende oplevelse at læse. Dermed er der større chance for, at dit barn selv skaber lysten til at læse.

Skab de rigtige rammer omkring læsningen

Du kan komme langt ved at skabe nogle gode rammer omkring læsningen. Hav eksempelvis et lille læsehjørne i hjemmet. Her kan du have noget roligt lys, stilhed omkring hjørnet og endelig en god læsestol. Du kan eksempelvis købe en dejlig lænestol i børnestørrelse. Hvis du selv nyder at læse, kan du prøve at gøre læsningen til en social oplevelse. I kan enten læse bøger sammen, eller I kan sidde og hygge jer med hver jeres bog.

Find de rigtige bøger til dit barn

Hvis du kan finde nogle bøger, som interesserer dit barn, så er du allerede kommet rigtig langt. Der findes i dag bøger om stort set alting. Så hvis dit barn interesseret sig for fodbold, så find nogle fortællinger, der omhandler fodbold. På den måde gør du læsningen mere spændende for dit barn.