Sådan mindsker du rod på børneværelset

Du træder ind på børneværelset og pludselig mærker du en jagende smerte i foden. Det går hurtigt op for dig, at du endnu engang har trådt på et af børnenes legoklodser. Det scenarie kan du formegentlig godt forestille dig, hvis du har børn. Det er helt naturligt, at børn roder på deres værelser, men der er en række ting, du selv kan gøre for at mindske rodet på børneværelset så vidt som muligt.

Organisér legetøjet

Det første du skal gøre, det er at rydde ud i og organisere alt dit barns legetøj. Når du rydder ud i det, skal du spørge dig selv, hvorvidt det er noget, dit barn leger med længere. Det legetøj, som dit barn ikke længere bruger, kan du sælge, forære væk eller donere til en god sags tjeneste. Dernæst skal du organisere det legetøj, der er tilbage. Til det kan du med fordel benytte gennemsigtige opbevaringskasser, som kan stå under sengen, i reolsystemer eller på kommoden.

Har du ryddet ud i legetøjet, og er størstedelen sorteret fra? Luxkidz forhandler også legetøj, så der kan du med fordel gå på opdagelse efter nyt legetøj til dit barn.

Udnyt væggene til opmagasinering

Børneværelser er sjældent særlig store, hvorfor gulvpladsen kan være knap. Derfor handler det om at udnytte rummet i højden og altså benytte væggene til opmagasinering. Du kan eksempelvis hænge hylder eller reoler op på væggene, hvor du kan opbevare legetøj, tøj, pyntegenstande og lignende, så det ikke fylder på gulvet.

Multifunktionelle møbler til børn er uundværlige

Du kommer ikke udenom multifunktionelle møbler, når du handler ind til at indrette børneværelset – især ikke, hvis pladsen er knap. Et multifunktionelt møbel er smart, fordi det tjener flere formål. Det kan eksempelvis være en seng, der, foruden sovefunktionen, har opbevaringsmuligheder. Opbevaringssenge giver dig mulighed for at opbevare diverse ting og sager under sengen og dermed mindske synligt rod.